Boer Bolle

Boer Bolle Illustratie 1

Uitgeven in eigen beheer

Omdat ik inmiddels twee kleinkinderen had en er een derde op komst was, werd het tijd om de verhalen uit te gaan geven. Ik heb hiervoor (na enig zoek- en speurwerk) beeldend kunstenaar en illustrator Grietje Willemsma en een uitgever benaderd.

De uitgever heeft mij op basis van het manuscript en de illustraties van Grietje, een (standaard) contract aangeboden.

Het boekje zou echter, op commerciële gronden, als paperback worden uitgevoerd met een andere papierkwaliteit.

In eigen beheer had ik de mogelijkheid om het boekje (voor dezelfde prijs) te voorzien van een ‘hard cover’ en een luxere papiersoort, zodat de illustraties optimaal tot hun recht zouden komen.

Gerard Smid

Voordat Gerard Smid zijn kinderen gingen slapen, vertelde hij ze altijd een verzonnen verhaal over de belevenissen van boer Bolle en zijn dorpsgenoten.

De nieuwsgierige postbode Gleuf, de grappige slager Spekkie, de deftige mevrouw Spaarvarken en Gerrit Pootje met zijn houten been, zijn maar enkele van de bijzondere figuranten uit het dorpje Boerenveen.

In het eerste deel ‘BOER BOLLE krijgt een brief...’, staan een aantal op zichzelf staande avonturen met een duidelijke rode draad. De brief die boer Bolle krijgt, zet zijn hele leven op de kop.

In 2005/2006 heeft Gerard de verhalen al opgeschreven De manuscripten hebben vervolgens 15 jaar in de kast gelegen. De komst van kleinkinderen was de aanleiding om de verhalen uit te gaan geven.

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%